söndag 31 mars 2013

Hej hej sommartid hej hej

Hola bandola!
Har kommit hem från stugan nu, Jag, Hanna och doggen åkte ner i går vid 5 tiden och åkte hem på förmiddagen idag igen. Vi grillade och åt mat, Idag var det jättefint påskväder, perfekt med sooool! Ikväll kommer bror och Josefine och käkar middag och kollar på film och i morgon åker jag tillbaka till storstan igen. Wellwell tiden går fort när man har kul. Och vet ni vad! Nu är det sommartid! :D Snart blir det vaaaaamt!

Har lagt ut ett gäng annonser på tradera, så jag får lite pengar att överleva på i sommar de månader jag inte får nåt CSN eller nån lön. Ja inte för att jag planerar att överleva på typ dom 100 spänn man får av traderaannonser haha. Så skänk en slant till behövande och få ett plagg på köpet liksom ;)
http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=1569297
Tycker apropå tradera att det är så galet svårt att välja annonsnamn, man ska ju skriva så mycket som möjligt för att det ska träffa flest på sökningar. Roligast är de människor som alltid lägger "sexig" framför allting för det ska sälja bättre ^^
 
Nu ska jag börja göra banoffe pajen som jag ska bjuda Edvin o jossan på. Allså jag har craveat efter den jävla pajen i flera månader. Ni får se bild om det blir nå bra ^^

lördag 30 mars 2013

MAAaaaauuut


Jag har alltid gillat att baka och nu har jag ju börjat tycka det är riktigt roligt att laga mat också, eller ja alltså inte typ fiskpinnar. men jag tycker typ bara det är roligt att laga grejer jag aldrig gjort (vilket förvisso är typ det mesta hehe). Nu skulle jag ju inte välja att kalla detta att laga mat här ovanför men det blev så jävlans gott! Igår gjorde jag pizzabullar med tomatsås, mozarella, skinka och soltorkade tomater. Muuuuuums.
Och idag gjorde jag wienerbröd med vaniljkräm och mjölkchoklad, trodde dom skulle bli sjukt äckliga för vaniljkrämen brändes och blev helt mongo och det blev mer bollar än wienerbröd.. Men herrejesuses vad goda dom blev, speciellt med choklad på! Dumt för jag får så ont i magen av sånt här haha

Igår fyllde min käre far 60 år, gratteligrattis pappa!

torsdag 28 mars 2013

KALLT!!

Allså det är så kallt ute :( Jag hade inte tackat nej till lite våååååååår.
Idag har jag hängt med jasmine & henning, först var vi hos amanda en kortis, sen fikade vi på hyllan och sen var jag med när jasmine klippte sig! Vad resterande timmar av dagen har tagit vägen vet jag inte :S satt o svor en stund över att min dator inte startade, lägger den av nu är jag dödens död. Ska lämna in deluppgift i morgon kväll och de andra datorerna här i huset kan jag inte med :P

blev medbjuden av Elin på HMs VIP-festivalkväll, man ska klä sig i sina bästa festivalkläder och har chans att vinna biljetter till way out west. Haha undra hur många som kommer komma dit i korta shorts och linne, lär ju inte direkt vara varmt om 2 veckor :P Kul iallafall, dom bjuder på öl o vin också, aaaasuuum ju! haha. Elin sa att jag var hennes mest "festivalande" kompis så hon bjöd med mig såklart ;)

Ja och just det! Mimmie fick sin andra pojk idag, Alf ska han heta! GRATTIIIIIIIS <3 Ser fram emot att få träffa knodden :)

onsdag 27 mars 2013

at home

Hallihallå, nu är jag hemma i Tingsryd! Min fara fyller 60 på fredag och jag gjorde en tavla till honom (han fick en flaska whiskey också hehe). Han blev glad tror jag ^^ Mest för whiskeyn kanske ;) Jag har ju gett x antal tavlor till mina föräldrar, skitbra tycker jag när man inte vet vad man ska köpa, men dom kanske börjar tröttna ^^ Meeen så går det om man får en unge som gillar att måla.

Idag har vart fullt ös. Körde mora o fara till tåget i Älmhult för att de skulle åka till Rom över påsk (om nån tjuv läser detta så behöver ni inte överväga att göra inbrott här, jag, hunden, larmet och min granne med spikklubban är väldigt hemma). Efter jag sagt hejdå till päronissarna gick jag upp till mormor en sväng med lite fika och satt o snackade om gamla goda tider. Sen körde jag massa fort hem, åt på 2 sekunder, gick ut med doggen och for till frissan där jag satt kommande 4 timmar :P Sen promenixade jag med dogge, åt och tränade och nu är jag trröööött. Känns trisst att vara hemma själv utan mora o fara men jag har ju min beloved dogge som ligger o snarkar bredvid mig högre än fjorton lastbilar så jag är ju inte ensam ;)
I morgon ska jag träffa Jasmine o Henning! Och så ska jag pluggapluggapluggaskrivaskrivaskriva, inget "lov" här inte...inlämning varannan dag trots påsken.

söndag 24 mars 2013

Biograf


Vi var på bio idag och såg OZ. Helt okej film, lite väl lång kanske men det var nog den film som var mest värd att se i 3D av alla jag sett. Brukar tycka det är rätt drygt med 3D filmer för man har svårt att fokusera, men denna hade så många effekter som var gjorda för 3D så det blev väldigt värt. Mysigt att gå på bio, sån där lagom söndagsunderhållning :)

Haha pratade med moran i telefon innan, 10 i sju sa hon "nä nu måste vi lägga på så jag hinner skrapa våra bingolotter, vi hörs i morgon hej då!". Hahaha bingolottogänget jag, moran o faran allså ^^ Fått nåt jävla dille på bingolotto haha, det är väl också "lagom söndagsunderhållning". Nu spelar jag ju förvisso bara när jag är hemma men jag är sån svensson-pensionär alltså; Allers, bingolotto, melodifestivalen... you name it! herregud.


Svar på kommentar till Frida: ebay.com ;)

lördag 23 mars 2013

tips

Måste bara tipsa om den bästa primern jag provat! (inte för att jag provat så många i och för sig haha). Smashbox photo finish. Aaasum primer som jag köpte för nån månad sen, man blir helt slät och sminket lägger så perfekt ovanpå. Full size kostar dock 500 + så jag har köpt ett par travel size på nätet för det blir billigare ^^ Snålis :)  Iallafall en riktigt bra primer enligt mig, jag har dock noll koll på sminkprodukter egentligen men aj löv this!
5 av 5 chokladbollar

idiototas

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄNNISKOR!!!!??? Läste ännu en artikel på aftonbladet (från igår?) där ambulansmän hade nekat att hjälpa en 16årig kille som hoppat ut för ett fönster ner 6 meter för att han var flykting. Allså seriöst hur jävla dumma i huvet får man vara. Man blir ju rädd

fredag 22 mars 2013

svårt att hitta hit, men det är så enkelt att tappa bort sig


"Sen när inga sorger finns kvar, vad blir vi då lyckligare av?"
 

blärk

Övervägde på allvar att gå o lägga mig för dagen. Sen insåg jag att klockan bara var kvart över fem, känns lite väl ambitiöst kanske, nu kommer ju typ folk hem från jobbe :P Och isåfall skulle jag vakna vid åtta igen och inte kunna somna på hela natten. Såå jag får väl underhålla mig i några timmar till...

torsdag 21 mars 2013

nej nej nej neeeeeeeeej

AAAaaaahhhh vilken dålig dag!!! (Bortsett från de timmar jag var hos Vikanders, de var superbra).
Men sämsta jävla dagen och jag är så arg på grund av en tant som gör mig så mycket ont! Det är inte vanligt att jag verkligen ogillar personer, men denna människa ger mig rysningar. Jag nämner inga närmare precisioner här eftersom det känns rätt idiotiskt att hänga ut någon. Men om ni tänker Gunilla i Hollywoodfruar, ungefär så är denna tanten som drabbar mitt liv. POOOOOOPHÖG!
wuhää behöver en kram nu och en klapp på huvvä!

Fick boka om mitt måndagståg hem också eftersom jag måste gå på en lektion, så nu har jag ungefär 12 kronor att leva på till måndag :P Well well det var en gissning på att det skulle funka, får ju skylla mig själv där.

tisdag 19 mars 2013

snöööö

Mark Levengood är en vis man ^^
 
Redovisning av min dag: Pluggat. slut.
Nääää jag har ätit bananpannkaka (fortfarande mums) och tränat också. Åkt tunnelbana har jag gjort med för den delen och lämnat två böcker på biblioteket. Men mest pluggat. Bra och effektiv dag iallafall, skönt att få saker gjort. Så där väldigt intressant var det.
 
Nån som vet vart ordet plugga kommer ifrån? hmmm....måste googlas

måndag 18 mars 2013

hejsan


Tillbaka i stockholm igen. Bakom mig på tåget satt en människa som var så förkyld att jag trodde att han skulle avlida, har aldrig sett en så sjuk människa tror jag. Hans ögon var så röda och svullna så att dom höll på att ploppa ut och han snorade värre än 5 förskoleklasser tillsammans. Det blir inte bättre av att jag såg den där sjukdomsfilmen förra veckan. Övervägde att sitta o hålla andan i 3 timmar för att inte bli smittad, men jag insåg att det inte skulle funka :P

När jag kom upp hade jag fått glad post. Tjohotjohej min numera nya skolväska som jag bloggade om här! Jag upptäckte ju att det var väldans mycket billigare att beställa från hemsidan än att handla här i sverige, sen lite studentrabatt på det så blev det inte så farligt ;)

Vellvell väl här i stockholm började det snöa hysteriskt. Jag ska försvisso inte gå ut så mycket denna vecka eftersom jag har tentainlämning på fredag, men jag föredrar ändå sol o fint väder :(
Vååååren kom heeeem, för vi längtar efter diiiiig

lördag 16 mars 2013

Jag har varit vaken i över 38 timmar i sträck nu, det har jag aldrig varit förr faktiskt. Det beror på att min kropp tydligen är helt jävla idiotisk och inte fattar att den ska sova. På måndag går jag till apoteket och köper såna där valerina för jag börjar bli sjukt trött på att kroppen vägrar sova de nätter jag vet att jag måste sova och vara utvilad för den blir så galet uppstressad. Jaja i Ullared var vi i allafall idag och det har aldrig varit så mycket folk där nånsin när jag varit där, gick förvånansvärt bra trots utan sömn :P det är ju jättekul även om det är sjukt intensivt :)

fredag 15 mars 2013

hejhå

hola! Lite spontant sådär så åker jag hem till tingsryd idag. Helt idiotiskt egentligen eftersom det är min plugghelg, men min fara övertalade mig (ja okej då det var inte jättesvårt). Vi ska åka till Ullared imorgon haha underbart ju! Och annars ska jag bara sitte inne o skriva uppsats så jag hinner inte med o göra nåt annat skoj, men det är göttigare att sitta hemma i huset o plugga än här i min lilla bunker där man får undersocialtanfall för man inte pratat med någon på tre dar ^^
Förövrigt steg jag upp klockan 7 (S.J.U.) och tränade i morse, jag börjar bli allvarligt orolig för mig själv. Vem är jag och vart har jag gjort av mig själv? :P

torsdag 14 mars 2013

Dead

Heldöd. Inatt vägrade min hjärna att sova, jag hatar när hjärnan känns som den druckit 400 redbull och bara vill göra allting annat än att sova. Och så var jag tvungen att gå upp i vettig tid idag för att hinna plugga. Så inte många timmars sömn. Skulle verkligen behöva nånting som lugnar ner mig när jag är sådär stirrig och inte kan somna. Kamomillte? hehe. wellwell nu väntar x antal timmar med mina kära bedömnings-böcker.


svar på kommentar till Jasmine: Nä det ska man inte heller, jag tror bara hon menade att hon skulle borsta håret överlag, som att hon aldrig borstar håret överhuvudtaget haha.

tisdag 12 mars 2013

hårigt

fan va jag skratta åt en grej min granne berätta (ja jag gillar henne, och hon är min granne! Plötsligt händer det). Hon hade varit hos frisören mittemot här nyss och hennes frisör hon fick vart helt förskräckt hur fruktansvärt slitet hår hon hade. Hon hade typ helt normalt hår också haha. Men så när hon ska gå ifrån frisören så ger frisören henne en lapp med anvisningar hur hon skulle sköta sitt hår. Hon visade mig lappen och det står:

1. Tvätta håret med SHAMPOO
2. Skölj ur
3. Borsta håret

Så jävla roligt. Min granne ba "vafan tror hon jag tvättar håret med diskmedel och är helt dum i huvudet?".
Jag ska inte gå dit, då börjar väl frisören gråta ^^

joråsåatte


Varning för ytterst sexistiskt inlägg. Men har ni sett H&Ms nya herrmodeller. Heliga makaroner. Jaja det börjar bli vår nu, då blir man lite konstig i huvvet ;)

måndag 11 mars 2013

film


Mina söndagskvällar består nuförtiden av att kolla på film. Skitbra med dessa onlinefilm-sidor där man får se alla filmer gratis, med text och ändå schysst kvalité. Igår såg jag The Road (vägen) som handlar om jordens undergång. Den var jävligt tung, och bra. Kändes så mycket mer realistisk än alla andra undergångsfilmer, detta skulle faktiskt kunna hända. Ja handlar om en far o hans son som ska vandra söderut i hopp om att hitta bättre land, på vägen möter dom en hel del skumma människor. mörk film så inget man ska se om man vill bli på bra humör :P

Sen såg jag Contagious, som handlar om en livsfarlig smitta. Inte så bra för mig som har bacillskräck hahaha, dom visar hur lätt det är att bli smittad, bara av att man tar i saker. Ueek. Helt okej film det också.

Jäjä nu ska jag gå o handla mat o sen ska jag till skolan. Hatar eftermiddagsföreläsningar, det pajjar liksom hela dagen av nån anledning








fredag 8 mars 2013

Jag kollar för mycket på TV







Min TV står på jämt. alltid, eller alltid när jag är vaken och hemma. Jag lämnar den inte på när jag går :P Denna enkla anledning för att tvn är mitt sällskap, man känner sig inte så ensam då ^^
Saker jag funderat på på senaste tiden när jag kollat på tv:


- vad har E-type med Max hamburgare att göra? Och varför är det så fruktansvärt att han "kommer tillbaka" för att dom får tillbaka en hamburgare. Fattar verkligen inte den reklamen, måste ha missat nåt.

- Undrar hur Pluras mage ser ut i genomskärning. Sjukt morbid tanke jag vet, men jag är ändå naturvetare i grunden haha. Är alltid sjukt fashinerad av hans bollformade stenhårda mage. Jag älskar plura, så inget ont om honom då! ^^

- Färsk norsk torsk-reklamen. Sätter sig som fan i hjärnan och i huvudet säger jag alltid FärskNorskTorsk typ 10 gånger efter jag sett den.

- Har ni sett Junior masterchef australia? Ungarna är mästerkockar och typ 8-10 år gamla och är med i masterchef. Dom gör precis lika seriösa grejer som de riktiga mästerkockarna, helt sjuka saker. Och de påstår alltså att de valdes ut av 5000 andra mästerkocksungar i australien för att vara med. Hur i helvete har detta land utvecklat en hel drös överintelligenta barn inom matlagning? Något i vattnet i australien? Måste vara bullshit hela grejen. Skulle vi ha den tävlingen i Sverige hade typ en unge sökt för att det barnet kan göra egna chokladbollar, sen var den tävlingen avgjord liksom.

 
Ja, så djup blir man av att kolla på tv. sååaatte..

onsdag 6 mars 2013

MUMS-TIPS!

Jag gjorde sån god snabblunch idag! Jag orkade inte laga nån mat eftersom jag var superhungrig efter jag kom hem från skolan. Men typ noll tillagning och 3 ingredienser :)
Bananomelett! Nyttigt och fullt med protein och viktigast; skitgott, om man gillar banan då förstås.

1 mosad banan
2 ägg
salt
Blanda ihop och stek i lite olja (eller smör om du hellre vill det).
Strö på kanel efteråt.

Det är väl mer mellanmål än lunch men detta ska jag lätt börja äta till frukost när jag inte vill ha gröt,
är inte så förtjust i omelett annars tidigt på morgonen för jag mår illa av smaken utav stekt ägg. Men denna smakade typ vanlig pannkaka för bananen gjorde den så söt. Muuuuuuueeeems vare :)
Och nej jag har inte tagit bilden utan snott den från www.matvett.se.
Min omelett såg ut som ett krig med kanel på ^^

tisdag 5 mars 2013

skogen



Har suttit och letat upp kort som jag ska framkalla, eftersom jag inte gjort det på tre år och det känns som man borde ha lite papperskopior också :P Hittade dom här fina bilderna från skogsröjet 2011, haha den översta bilden borde man sälja till kopparberg och den nedre känns mest bara väldigt skogsröjig ^^ Det är väl bara vi som gör såna grejer att ställa upp ett stilleben med cider i skogen på en festival för att ta kort på det haha

måndag 4 mars 2013

Ja men ja tack

Skulle inte säga nej till någonting här (givetvis eftersom det är jag som klippt ihop det haha). Kommer från lite alla möjliga ställen, top shop, etsy, gypsy warrior.

Helgen vart bra, eller ja i fredags var jag ju sjuk så det var väl inte så bra ^^ I lördags var jag fortfarande jätteförkyld. Tess, Elvira, Cassandra och Ricko kom och hängde, Elvira var dödssjuk så hon drog hem tidigare. Och jag blev helt slö eftersom jag också vart sjuk, det är ju givetvis inte bra att dricka alkohol med virus i kroppen men jag var inte sjuk i söndags sen iallafall ;P Så det blev ingen utgång utan jag gick o la mig och sov i typ 12 timmar, det behövde min kropp väldigt mycket sa den till mig :) Sen kollade jag på film hela söndagen typ. Såg bland annat Frankenweenie, av tim Burton, den är rätt hypad men jag tyckte inte den var speciellt bra. Fint gjord men jag skulle nog inte se den igen.

lördag 2 mars 2013

joråsåatte GLASS




Haha hittade lite fina kort från i somras! Den första borde jag ha som profilbild, det är verkligen jag haha! Tur att man är söt iallafall, joråsåatte eller nåt ^^
försöker kolla på melodifestivalen, men min boxer är muppig och 1an och 2an är skitdåliga, har alltid varit så fast dom borde funka bäst för dom inte behöver nåt kort. Jaja skitsamma.
Ikväll kommer Viran, tess och cassandra hit och har lite fäst. Misstänker att dom inte är lika sugna på att kolla på melodifestivalen som jag är hahaha ^^ Well well är stört förkyld så jag hoppas jag inte avlider innan utgång :P Har inte tid att bli sjuk på riktigt så jag hoppas att lite vin läker det, för jag har hört att man ska dricka alkohol när man är lite sjuk så blir man frisk snabbare, visst? :P

fredag 1 mars 2013

Harry Potter

För er som inte vet (fast det antar jag ju att de flesta vet) så är det en massa fabröder som åker runt på tunnelbanor här och spelar dragspel eller fiol för pengar. Vilket oftast är jävligt irriterande när dom klockan 7 på morgonen sätter igång och spelar "o sole mio" på dragspel. Men idag iallafall, stod det en i tunnelbanegången här på Gärdet och spelade Harry Potters filmmusik! Han måste trott jag var lite efter för jag log gigantiskt mot honom och gick jääättesakta :) Skitkoolt vare! Ni vet den där låten som alltid spelas i introt!

midsommar

 
Nu när det är vår (som jag bestämt) så börjar man alltid fundera på sommaren! woopwoop, jag är en riktig sommarhalvårsmänniska! Ja när jag stod o diska börja jag fundera på vad man ska göra på midsommar (fullt normalt att göra det i mars). Sen kom jag på att, javisst ja, jag ska ju fira midsommar med hela min familj, här:

 
eller ja kanske inte specifikt just i den där palmen då, eller vem vet ;) Känns heeeeelt okej!

nä?

hela sverige snackar om det fantastiska vädret.... det måste vara överallt utom på Gärdet. Här är det inte ens lite sol idag... :(
Men idag är det 1 mars, vilket varje år enligt mig betyder oficiellt VÅR! Det lär väl komma en hög snö igen, men det är iallafall mars ^^